söndag 17 augusti 2008

Koh Tao

Ja da har vi kommit till nasta o. Det blev lite antiklimax nar vi trotta kom fram igar efter en flera timmar lang battur, vantan, och otrolig hetta. Rummet var val "frascht" (med modifikation) da det var spindelnat i hela taket, halv schabbigt och en ENORM kontrast fran det fina hotellet vi kom ifran. Efter en stund hade vi dock vant oss och gillat laget lite. Det kan dock tillaggas att vi ALSKAR den har on! Helt otroligt vacker. Vi bor centralt och det finns sma affarer overallt till skillnad fran on vi kom ifran och det ar anda lite mysigt att kunna strosa runt lite. Finns gott om matstallen och maten har ar mycket billigare. Man far en rejal thai maltid for 20 svenska.



Men, vi kom ju hit for dykning och idag har vi gjort tva dyk. Maste saga att Gud var med oss i valet utav dykbolag eftersom det finns en san uppsjo dar manga bara kor pa for pengarna men vi kom till nagra som verkligen var seriosa. Vi akte i eftermiddags ut nagon kilometer fran stranden och gjorde forst ett dyk pa 17 meters maxdjup i ca 40 minuter. Vi sag massor av fisk, murana, sting rocka m.m. Sedan gjorde vi ett till med 13 meters maxdjup. Sag massor av fisk aven dar. Haftig kansla men vilken skillnad fran de svenska vattnen vi ar vana vid. Vi ar sa glada att vi tog certet hemma for vi kanner att vi fatt en san gedigen utbildning.

Imorrn blir det 3 nya dyk. Vi gar upp 7 imorrn for att aka ivag till Shark Island dar vi ska dyka. Ar typ hajgaranti dar. Blir minst sagt maktigt! Sedan ett dyk till pa morgonen for att sedan vila tills kvallen da vi ska pa nattdyk. Vi har eg inte utbildning for nattdyk sa vi ska lasa pa lite teori och sa och detta dyk blir att vi gor en av fem dyk for Advanced diver. Sa kul med en utmaning ocksa!

Vi ar trotta och svettiga och kanns som iaf jag (maria) gatt upp SAAA mycket sen vi kom hit! Ater hela tiden och allt ar sa gott! Och vi har san dille pa choklad. Och det ar sa varmt och kvavt sa man bara orkar ata... De ar en kuriosa.. De har pannkaksstand overallt pa denna o och man kan fa pannkakor med banan och choklad, notter m.m. men aven matigare varianter.. mums sager jag :)

Ikvall har vi atit pa en skandinavisk restaurang. Henrik saknade kottbullar ;)

Skot om er! Ar hemma igen pa fredag morgon. Och till er som skriver sms... Jag kan tyvarr inte svara men ar tacksam att ni tanker pa oss!

Svettiga kramar

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, känner igen det där med att gå upp i vikt när man gifter sig! Du Maria, får hänga med mig på lite springturer sen då! =) Sen får vi se om våra äkta hälfter hakar på oxå... ;p
Låter som att ni har det helt fantastiskt bra! Rätt de!!
Många kramar till er båda!

Maria in India sa...

Roligt att läsa om alla era äventyr! Grattis till giftermålet till er båda! Kram Maria Sandberg

David Duveskog sa...

Hälsade ifrån er i Betel och nämnde att de kan kolla er hemsida för mer information. Jättekul att följa er dag för dag. Love you. Mor och Far